Quinta-feira, 28/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Këshilla për të shmangur rrezikun nga kanceri i lëkurës

Këshilla për të shmangur rrezikun nga kanceri i lëkurës

KANCERI I LËKURËS
Këshilla për të shmangur rrezikun

 

  • Eliminoni sa më shumë ekspozimin e rrezeve ultra vjollcë, sidomos në orët më të nxehta të ditës.
     
  • Evitoni djegiet nga dielli.
  • Përdorni kapelë për të mbrojtur fytyrën e cila është e ekspozuar si në verë edhe në dimër nga dielli. 
     
  • Përdorni veshje dhe rroba mbrojtëse (mëngë të gjata, pantallona të gjata) kur e dini që do të qëndroni shumë në diell.
  •  Përdorni aparatura që u ndihmojnë të nxiheni (rrezet artificiale) që bllokojnë si rrezet UVA dhe ato UVB.
(Visited 52 times, 1 visits today)
Top