Quinta-feira, 4/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kërkimet shkencore në psikologji-religjion

Kërkimet shkencore në psikologji-religjion

Patrick Glynn nga Universiteti George Washington në librin e tij të titulluar: “Zoti Evidenca – pajtimi i besimit dhe arsyes në botën post–laike” shkruan: “Kërkimet shkencore në psikologji në 25 vitet e fundit, kanë treguar se feja, jo vetëm që nuk është neurozë apo burim neuroze, por është elementi i lidhur ngushtë, me gjithë shëndetin psikik edhe lumturinë njerëzore. Studimet e shumta njëri pas tjetrit, kanë treguar lidhjet e fuqishme në mes praktikës fetare në njërën anë dhe sjelljet e shëndetshme ndaj problemeve të tilla siç janë: vetëvrasja, alkooli, depresioni dhe divorci në anën tjetër.”

(Visited 42 times, 1 visits today)
Top