Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Keqtrajtimi i prindërve ka dy dënime

Keqtrajtimi i prindërve ka dy dënime
mos respekti i prinderve
Keqtrajtimi i prindërve ka dy dënime

a) në dunja dhe
b) ne ahiret.

Në dunja:

1- I pakësohet furnizimi .
2- Nuk i ngriten punët në ditën e enjjte dhe të hënë.
3- Nuk i hapen dyert e qiellit për punët e tij.
4- Allahu e urrenë atë person.
5- Frigohemi se mund të vdes me vdekje të keqe.
6- E mallkon Allahu, melaiket dhe besimtarët.
7- Nuk i pranohet lutja.
8- Shpejtimi i dënimit në dunja, edhe pse dicka ruhet për diten e kijametit.
9- E keqtrajtojnë femijet dhe nipërit .

Në ahiret:

1- Nuk hyn në Xhenet nëse është prej besimtarëve me grupin e parë qe hyn.
2- Nuk e shikon Allahu edhe nëse futet në Xhenet.
Disa forma të keqtrajtimit:
1- Sharja e tyre.
2- Mallkimi i tyre.
3- Distancimi nga prindërit.
4- Dhënia përparësi shokut para babait dhe gruas para nënës.
5- Rrena mbi ata.
6- Përgojimi i tyre.
7- Mendjemadhësia ndaj tyre.
8- Të bërit të qajnë .
9- Mosnënshtrimi ndaj tyre.

Shkaqet e mosrespektimit:

1- Mosnjohja e rëndësisë dhe vlerës së tyre.
2- Dhenia përparësi disa feëmijëve ndaj disave.
3- Neglizhenca në shpenzim ndaj fëmijëve sa kanë qenë të vegjël.
4- Mangësia në të drejtën e nënës dhe animi në njërën nga gratë në dem tët jetrës.
5- Shoqëria e keqe.

Përshtati: Valdet Kamberi

 

(Visited 451 times, 1 visits today)
Tags:
Top