Domingo, 25/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Katër vetëve nuk mund t’i dal hakësh

Katër vetëve nuk mund t’i dal hakësh

Katër vetëve nuk mund t’i dal hakësh:
– atij që i pari më përshëndet me selam,
– atij që më bën vend në ndonjë ndejë,
– atij që lodhet për të ma kryer ndonjë punë
– kurse të katërtit, vetëm Allahu i madh mund t’ia shpërblejë punën për gjestin që bën me mua.
E pyetën: Kush është i katërti?
Abdullah ibën Abasi vazhdoi: Ai njeri që ka rënë në një hall, për çka e kalon tërë natën duke menduar kujt t’ia mësyjë dhe të nesërmen më zgjedh mua si kompetent për atë problem dhe vjen e ma shpreh atë.
përkthimOB

(Visited 740 times, 1 visits today)