Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Katër gjëra!

Katër gjëra!

zemra kater gjera

– Katër gjëra e sëmurin trupin:

1. Të folurit e tepërt.
2. Gjumi i tepërt.
3. Të ngrënit e tepërt.
4. Bërja e marrëdhënieve seksuale e tepërt.

– Katër gjëra e lodhin trupin:

1. Shqetësimi.
2. Pikëllimi.
3. Uria.
4. Pagjumësia.

– Katër gjëra e sjellin riskun:

1. Namazi i natës.
2. Bërja e istigfarit shpesh.
3. Dhënia e lëmoshës.
4. Përmendja e Allahut në mëngjes dhe mbrëmje.

– Katër gjëra e ndërpresin riskun:

1. Gjumi i mëngjesit.
2. Mos falja e namazit nafile shpesh.
3. Përtacia.
4. Tradhtia.

– Katër gjëra e zbehin fytyrën dhe e largojnë shkëlqimin:

1. Gënjeshtra.
2. Paturpësia.
3. Pyetjet e tepërta pa dituri.
4. Gjynahet e tepërta.

– Katër gjëra ia shtojnë fytyrës shkëlqimin:

1. Devotshmëria.
2. Realizimi i premtimeve.
3. Bujaria.
4. Sjellja e mirë.

(Imam ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë.)

Tags:
@include "";