Quinta-feira, 22/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Katër gjëra përbëjnë lumturinë (në këtë botë),katër gjëra të tjera përbëjnë fatkeqësinë

Katër gjëra përbëjnë lumturinë (në këtë botë),katër gjëra të tjera përbëjnë fatkeqësinë

Sad ibn Ebi Uekasi (Allahu qoftë i kënaqur me të!) transmeton se Profeti (alejhi selam) ka thënë:

“Katër gjëra përbëjnë lumturinë (në këtë botë): gruaja e ndershme, shtëpia e gjerë, fqinji i mirë dhe mjeti i rehatshëm i udhëtimit.

Ndërsa katër gjëra të tjera përbëjnë fatkeqësinë: fqinji i keq, gruaja e pandershme, banesa e ngushtë dhe mjeti i parehatshëm i udhëtimit.”

(Ibn Hibani, hadithi është sahih.)

(Visited 31 times, 1 visits today)
Top