Sábado, 22/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Katër gjëra nuk ka mundësi askush t’i bëjë përveç Allahut

Katër gjëra nuk ka mundësi askush t’i bëjë përveç Allahut
 1. Katër gjëra nuk ka mundësi askush t’i bëjë përveç Allahut:
 2. 1) Krijimi.
  2) Rrizku.
  3) Dhurimi i jetës. .
  4) Marrja e jetës.
 3. Allahu thotë:
  اللَّـهُ الَّذِي خَلَقَكُمْ ثُمَّ رَ‌زَقَكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ هَلْ مِن شُرَ‌كَائِكُم مَّن يَفْعَلُ مِن ذَٰلِكُم مِّن شَيْءٍ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَىٰ عَمَّا يُشْرِ‌كُونَ
  “Allahu është Ai që ju ka krijuar e ju ka dhënë ushqim; pastaj ju sjell vdekjen e pastaj ju ringjall. A ka ndonjë nga idhujt tuaj që bën diçka të tillë? Ai qoftë i lavdëruar dhe i lartësuar mbi gjithçka, që ia shoqërojnë Atij (në adhurim)!” Kur’an, Rum: 40.
(Visited 94 times, 1 visits today)
Top