Sexta-feira, 3/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

KATËR ÇELËSAT E LUMTURISË DHE SUKSESIT TËND

KATËR ÇELËSAT E LUMTURISË DHE SUKSESIT TËND

11164694_1596856487250950_8016285275991533597_n

Katër çelësa mos i harro asnjëherë dhe gjithnjë rikujtoja vetes dhe atij që e do:

 

Çelësi i parë: Çelësi i çdo gjëje të vështirë në jetën tënde.

 

Ai është – istigfari – (kërkim faljeje).

 

Çelësi i dytë: Çelësi i lumturisë dhe suksesit në jetën tënde.

 

Ai është – respektimi i prindërve -.

 

Çelësi i tretë: Çelës nga çelësat e hyrjes në Xhenet.

 

Ai është t’ia falësh të gjithë njerëzve para se të biesh në gjumë, pra – gjoksi i pastër -.

 

Çelësi i katërt: Çelësi që të ofron afër të Dërguarit e Allahut,

lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, Ditën e Kiametit.

 

Ai është – morali i mirë me të gjithë njerëzit – .

 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 115 times, 1 visits today)
Top