Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Karrotat

Karrotat
Karrotat !!

Prerja tërthore e karrotave ka formën e syrit të njeriut. Bebëza e syrit, irisi dhe të gjitha linjat që gjenden në pamjen e syrit shihen edhe në prerjen tërthore të karrotës.
Shkencërishte është vertetuar se përbërësi më i rëndësishem i karrotave është Provitamina ”A” perkatësishtë Betakaroteni i cili me ndihmën e yndyrërave në organizmin tonë shëndrrohet në Vitamin ”A” dhe vepron në vende të ndryshme si vitaminë. Vitamina ”A” është e njohur si vitaminë e syrit sepse ndihmon në lehtësimin e vështirësive në të pamur, ndezjen e syrit, verbërine e natës, dhe lodhjen e syve pas shikimit të gjatë në dritë të fuqishme.

Pra, “E cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?”
(Kur’ani Fisnik Surja Rrahman)

Përktheu dhe përshtati: Abdurrezak MD, Preshevë.

@include "";