Quarta-feira’, 6/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

KAPTINA INSHIRAH – HAPJA E KRAHERORIT

KAPTINA INSHIRAH – HAPJA E KRAHERORIT

KAPTINA INSHIRAH – HAPJA E KRAHERORIT

– A nuk ta hapëm ne gjoksin tënd (O, Muhamed)?
– Dhe Ne hoqëm prej teje barrën tënde,
– E cila shtypte shpinën tënde.
– Dhe Ne, ta ngritëm lartë famën tënde?
– E, pa dyshim se pas vështirësisë është lehtësimi.
– Vërtete, pas vështirësisë vjen lehtësimi.
– E kur ta kryesh (obligimin), atëbotë mundohu me adhurim (All-llahut).
– Dhe, vetëm te Zoti yt përqëndro synimin!

Suret inshirah, 1-8.

Kjo sure ka zbritur ne Mekke dhe i ka 8 ajete, flete per Muhamedin alejhi selam dhe lartesimin qe i ka bere emrit tij Allahu Teala.
Allahu ua lehtesofte baren gjithe muslimaneve!

(Visited 160 times, 1 visits today)