Sexta-feira, 9/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Kanë vazhduar pritjet e mërgimtarëve nga Kosovës në pikat kufitare me Serbinë

Kanë vazhduar pritjet e mërgimtarëve nga Kosovës në pikat kufitare me Serbinë

diaspora

Kanë vazhduar pritjet në pikat kufitare me Serbinë edhe këtë fundjavë. Pengesë kryesore mbetet mospranimi nga autoritete serbe të ekstrakteve të lindjes të qytetarëve.

Ministri i Punëve të Brendshme, Bajram Rexhepi tha se “Serbia duhet ti pranojë ekstraktet pasi ato përfshihen në marrëveshjen përkatëse”, transmeton RTK. Ai tha se i ka njoftuar autoritetet e BE-së me këto pengesa të palës serbe dhe Qeveria e Kosovës nuk mund të ketë kurrfarë ndikimi, edhe pse po pranon dhe po nënshkruan marrëveshje pas marrëveshjes me Beogradin.