Sábado, 13/8/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“Kam lexuar një libër prej të cilit nuk mbajë mend asgjë!”

“Kam lexuar një libër prej të cilit nuk mbajë mend asgjë!”

truri 1 pune

I thashë njëherë mësuesit tim:

 

-“Kam lexuar një libër prej të cilit nuk mbajë mend asgjë!”

 

Në atë çastë ai ma zgjati një hurmë dhe më tha:

 

-“Përtype!”

 

Unë e përtypa!

 

E më pas më tha: “A u rrite?!”

 

-“Jo” i thashë!

 

E ai ma ktheu: “Kjo hurmë të cilën e çove në stomakun tënd, do të ndahet në disa pjesë, e pas kësaj, ajo do të bëhet mish, kockë, lëkurë, flokë, thonjë dhe qeliza!”

 

E pas kësaj arrita që ta kuptoja se edhe leximi im, do të ndahej në disa pjesë, e një pjesë do të përqëndrohej në gjuhën time, një pjesë do të shtonte dijen time, një pjesë do të fokusohej tek gdhendja dhe stolisja e moralit dhe edukatës sime, e do ta hollonte stilin tim të të shkruarit dhe të folurit, megjithëse, unë s’do ta kuptoja këtë!

Selmam el Aude

(Visited 220 times, 1 visits today)