Terça-feira, 6/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Kalëroni, do të jeni të pasur. Udhëtoni, do të rriteni të shëndoshë …

Kalëroni, do të jeni të pasur. Udhëtoni, do të rriteni të shëndoshë …

Kur të fillojmë të djersitemi atëherë duhet ndërprerë. Çdo ushtrim që e shpejton djersitjen quhet `ushtrim i rëndë`.
Çdo organ forcohet dhe `gazmohet` nga ushtrimet e përditshme. E njëjta gjë është edhe me aftësitë psikike. Kush don që të përmisojë të mbajturit mend, mënyra më e mire për të bërë këtë është mësimi i regullt. Për çdo organ ka ushtrime të veçanta.
Kështu për gjoksin kemi të folurit- fillojmë me pëshpëritje, kurse mbarojmë me zhurmë. Për sytë më të mira janë shkronjat e imta, kurse veshë tingujt e lehtë.
Me kalërimin e ushtrojmë tërë trupin.
Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka udhëzuar për disa ushtrime që janë të dobishme pë trupin dhe zemrën tonë. Ka thënë: “Kalëroni, do të jeni të pasur. Udhëtoni, do të rriteni të shëndoshë.”
Në një vend tjetër ka thënë: “Agjërimi sjell shëndet.” Thënia e tij “Hani ushqimin tuaj në emër të All-llahut dhe me lutje.” u përmend më parë.