Sexta-feira, 1/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kalërimi, përdorimi i harkut, mundja dhe vrapi janë sporte që shërbejnë për të gjithë trupin

Kalërimi, përdorimi i harkut, mundja dhe vrapi janë sporte që shërbejnë për të gjithë trupin

Kalërimi, përdorimi i harkut, mundja dhe vrapi janë sporte që shërbejnë për të gjithë trupin. Të tilla sporte, madje, luftojnë disa sëmundje kronike, si: lebrën, edemat apo kapsllëkun. Ndërsa zemra ka nevojë për disa veprimtari, që përfshijnë të mësuarit, sjelljen, ndjenjën e lumturisë, gëzimin, durimin, qëndrueshmërinë, kurajën, vetëpërmbajtjen, kryerjen e veprave të mira e të tjera si këto. Durimi, dashuria, guximi dhe butësia janë ndër ushtrimet më të mira të shpirtit. Kur zemra ushtrohet me
këto „veprimtari‟ pak e nga pak, atëherë ato cilësi nguliten fort në zemër dhe bëhen karakteristika të vetë personit.

(Visited 81 times, 1 visits today)