Sábado, 6/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kalciumi dhe fosfori janë të domosdoshëm për ndërtimin e eshtrave dhe dhëmbëve

Kalciumi dhe fosfori janë të domosdoshëm për ndërtimin e eshtrave dhe dhëmbëve

Kalciumi dhe fosfori janë të domosdoshëm për ndërtimin e eshtrave dhe dhëmbëve, kalciumi gjithashtu luan rol të rëndësishëm në ngjizjen e gjakut dhe ndalimin e gjakderdhjes pas lëndimeve, dhe varësisht nga sasia e kalciumit, koha e koagulimit shkurtohet apo zgjatet. Mungesa e fosforit shkakton shfrytëzimin e dobët të kalciumit të cilin njeriu e fut në organizëm, që mund të shkaktoj rahitisin. Qumështi dhe prodhimet e qumështit janë burimet themelore të kalciumit dhe fosforit në ushqim.

(Visited 136 times, 1 visits today)
Top