Terça-feira, 20/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kafeja dhe diabeti

Kafeja dhe diabeti

Kafeja dhe diabeti.

Në disa studime statistikore është evidentuar se konsumi i dy filxhanave kafe të zezë kishte ulur rrezikun e zhvillimit të kësaj sëmundje, diabetit.
Në fakt është e vërtetuar së kafeja rritë nivelin e sheqerit dhe insulinës në gjak e kjo manifestohet tek të prekurit nga kjo patologji, ditëve kur ata konsumojnë kafe niveli sheqerit në gjak qëndron me lartë.
Mendohet se kur konsumohet më gjatë shpie në një pergjigje gjenetike të pershtatjes e cila favorizon mos të zhvillohet kjo sëmundje.
Pradaj, kafeja parandalon të mos shfaqet diabeti tek njerëzit e shëndoshe, ndërsa diabetikët kur e perdorin të jenë të vetëdishëm se rritë nivelin e sheqerit në gjak, pra e përkeqëson.
Dr. Lejlan Sadiku

 

(Visited 199 times, 1 visits today)
Top