Terça-feira, 4/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ka kafshë që e dinë për çka janë krijuar ndërsa ka disa njerez që s’e dine pse janë krijuar

Ka kafshë që e dinë për çka janë krijuar ndërsa ka disa njerez që s’e dine pse janë krijuar

Ebu Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, tregon se Pejgamberi, lavdia dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, ka rrëfyer:
“Ndërsa dikush po ngiste një lopë, ajo iu kthye atij dhe i tha: ‘Unë nuk jam krijuar për këtë qëllim, por jam krijuar për të lëvruar’.” Pejgamberi shtoi: “Unë, Ebu Bekri dhe Umeri e besojmë këtë ndodhi.” (Buhariu)

*Prej mesimeve të hadithit: Ka kafshë që e dinë për çka janë krijuar ndërsa ka disa njerez që s’e dine pse janë krijuar.

(Visited 178 times, 1 visits today)
Top