Sexta-feira, 1/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ka dy lloje syri të keq

Ka dy lloje syri të keq

Ka dy lloje syri të keq: lloji i shkaktuar nga njeriu dhe ai i shkaktuar nga xhindët. Sipas një transmetimi të saktë, Ummu Seleme tregon se Pejgamberi (s.a.u.s.), një ditë, kur pa në shtëpinë e saj një shërbëtore, fytyra e së cilës kishte një pamje të nxirosur, tha: “Kërkoni dikë që t‟i bëjë rukje asaj, sepse ajo është prekur nga syri i keq.”2 Husein ibn Mesud El Ferai, në shpjegim të këtij hadithi, thotë se flitet për syrin e keq që vjen nga xhindët. Pra, ajo qe marrë mësysh nga vështrimi i xhindit.3
Prej Xhabirit vjen një hadith me sened të plotë deri te Pejgamberi (s.a.u.s.), me këto fjalë: “Me të vërtetë, mësyshi e fut njeriun në varr dhe devenë në tenxhere (për gatim).”4

Nga Ebu Seidi përcillet se Pejgamberi (s.a.u.s.) kërkonte mbrojtje tek Allahu që ta ruante nga e keqja e xhindëve dhe nga syri i keq i njerëzve.5

(Visited 162 times, 1 visits today)