Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ju këshilloj për pesë gjëra

Ju këshilloj për pesë gjëra

Ju këshilloj për pesë gjëra:

1. nëse ju bëhet dëm, mos u bëni dëm të tjerëve;

2. nëse ju tradhtojnë, mos tradhtoni askënd;

3. nëse ju quajnë gënjeshtar, mos u tërboni;

4. nëse ju lavdërojnë, mos u ngazëlleni;

5. nëse ju kritikojnë, mos u shqetësoni dhe mendoni çfarë është thënë në kritikën ndaj jush:

Internal side. It is isolated on a black background.
nëse e gjeni në vete atë për të cilën jeni kritikuar, atëherë ju jeni duke u nënçmuar në sytë e Zotit; nëse jeni të tërbuar rreth të vërtetës, është fatkeqësi më e madhe sesa nënçmimi në sytë e njerëzve. E nëse është e kundërta e asaj që është thënë për ju (në kritikë), atëherë kjo është një meritë që ju e keni fituar pa u lodhur fare për ta marrë atë.

— Imam Muhammd Ibn ‘Ali el-Bekir (57-114H), Allahu e mëshiroftë.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Top