Quarta-feira’, 22/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Jetegjatesia ne kete bote

Jetegjatesia ne kete bote

Allahu i Madheruar ka thene:“Ai thote:”E sa vjet keni kaluar ne toke?”Ata thone:”kemi qendruar nje dite ose nje pjese te dites,pyeti ata qe dine numerimin!” (Mu`minun)

 

Nuhu a.s. ka jetuar gati nje mije vjet dhe eshte pyetur per jetegjatesine e kesaj bote.
“Pasha Allahun, e kam pare se jeta ne kete bote eshte sikurse nje shtepi e cila i ka dy dyer,ne njeren dere kam hyre dhe ndersa ne tjetren kam dal.”

Muavije ibn Ebi Sufjan r.a ka jetuar me shume se tetedhjete vjete.Ai ka thene:”Jam veshur me gjithcka dhe me rroba te lloj llojshme dhe ne fund kam pare se rrobat me te mira jane devotshmeria.Kam shijuar lloj e lloj gjerash por nuk kam pare se dicka mund te krahasohet me sabrin.Jam sprovuar me gjithcka,por me e keqja qe mund ti ndodhe nje njeriu eshte te jete ne pameshiren e njerezve.E vetmja kenaqesi qe me ka mbetur ne kete bote eshte qe te jeme ne shoqerine e njeriut i cili do te me nxiste ti afrohem Allahut,ndersa ndermjet meje dhe atij nuk ka kurrfare interesi pervec perkrahjes ne fe.”

“Ate dite shoket e ngushte do te jene armiq te njeri-tjetrit,pervec atyre qe ishin te sinqerte ne miqesi.” (Zuhruf)

(Visited 104 times, 1 visits today)
Top