Quinta-feira, 2/4/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

JETA TË DETYRON TË MËSOSH (1)

JETA TË DETYRON TË MËSOSH (1)

jeta te meson
1. I mençuri kur gabon kërkon falje, kurse budalla kur gabon filozofon!
2. Ai që të donë në jetën e tij, e dinë shumë mirë se si të përkujdeset për ty!
3. Mos tento të arrish tek ai që nuk donë të arrin tek ti, dhe mos e lufto botën në tërësi për një njeri që nuk mundet ta lufton mendjemadhësinë e tij për hir tëndin!
4. Kërkim i faljes nuk do të thotë se ti je në gabim, por do të thotë se ti i respekton marrëdhëniet që të bashkojnë me të tjerët!
5. Dera që të mbyllet para fytyrës me qëllim, i mjeri ti nëse shkon e troket përsëri!
6. Nuk jam nga ata kuptoj me vështirësi, por të paktë janë ata që ndjehen e rehatshme në mesin e tyre!
7. E dua atë që më donë, mirëpo e dashuroj atë që përkujdeset për mua!
8. Ndjenjë e dhembshme; kur mendja dhe zemra futen në luftë mes vete për një person. Mendja e refuzon, kurse zemra e dëshiron pamjen e tij!!
9. Ka ditë kur na mjaftojnë heshtja dhe shikimi, për shkak sjelljeve të atyre që ishin në anën tonë, e pastaj ndryshuan!
10. I mjeri ti nëse lutesh kundër fëmijëve tu, e përputhet lutja e jote me atë kohë që pranohet duaja dhe Allahu i përgjigjet asaj!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 40 times, 1 visits today)
Top