Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Jeta i ngjan akullit, ndërsa afati i ngjan diellit

Jeta i ngjan akullit, ndërsa afati i ngjan diellit

Jeta i ngjan akullit, ndërsa afati i ngjan diellit. Nxehtësia e tij (diellit) shtohet sa herë që akullit i afrohet. Ai vazhdon ta shkrijë derisa të mos mbetet shenjë apo gjurmë.
Jeta shkrin, prandaj ki kujdes o nefsi im! Sa shumë i ngjason akullit nën rrezet e diellit tim! Ditët e mia kalojnë siç shkuan ditët e mëparshme dhe kushedi sa njerëz dalin në mëngjes dhe nuk i zë mbrëmja!

[Përkujtime dhe Predikime, Ibn Xheuzi].

(Visited 120 times, 1 visits today)