Quarta-feira’, 21/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Jeta e gjatë

Jeta e gjatë

Jeta e gjatë
Njeriu jeton vetëm se një herë, por ka mundësinë që të jetojë më tepër se një herë falë përkujtimeve të mira me të cilat Allahu i Lartësuar e bën të pranuar në mesin e të tjerëve.
Ibrahimi alejhi selam kërkoi nga Allahu që të ketë përkujtim të mirë tek ata që vijnë më pas:“ Bëj që të përmendem për të mirë te breznitë e ardhshme.”1
Që do të thotë: -Më bëj që njerëzit të më përkujtojnë për mirësi pas vdekjes dhe të jenë pasues të mirësive.
Dhe Allahu i Lartësuar për Ibrahimin alejhi selam tha:
“…dhe i lamë atij (Ibrahimit) kujtim të mirë në brezat e më vonshëm. Paqja qoftë mbi Ibrahimin.”2
Urime për atë që ka arritur ta fitojë mirësinë e Allahut të Lartësuar me përmendje dhe kujtim gjatë brezave…
Përktheu dhe përshtati: Ulvi Fejzullahu

(Visited 22 times, 1 visits today)
Top