Quarta-feira’, 26/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ja si pranohet lutjaJa si pranohet lutja

Transmetohet se Musai a.s., i cili kaloi pranë një njeriu që po i lutej Zotit tha: “O Zoti im, sikur ta kisha unë atë që po kërkon ky njeri, unë do t’ia jipja”. Allahu xh.sh. i tha: “Unë jam më i mëshirshëm ndaj tij se sa ti. Por ai, edhe pse po më lutet, zemrën e ka diku tjetër”.
“Musai a.s. e lajmëroi njeriun për këtë.Ky e kuptoi të metën që kishte dhe filloi t’i lutej Allahut. me përkushtim edhe me zemër. Atëherë Allahu ia pranoi lutjen” .
Për këtë edhe Pejgamberi a.s. shprehet duke thënë:
“Lutjuni Allahut duke qenë të bindur se Ai do t’ju përgjigjet. Dhe ta dini se Allahu nuk i përgjigjet lutjes që i bëhet nga një zemër e hutuar” .

(Visited 32 times, 1 visits today)
Top