Sábado, 23/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ja sa duhet të ecni për të HUMBUR peshë

Ja sa duhet të ecni për të HUMBUR peshë

Vendi dhe pesha e trupit luajnë një rol të madh në humbjen e peshës.
Nëse ecni me shpejtësi 4 milje në orë, do të jeni në gjendje të humbni 400 kalori.
Një mates hapash mund t’ju ndihmojë në humbjen e peshës duke bërë regjistrimin e numrit të hapave që bëni.

Sa hapa duhet të bëni për të humbur peshë?
Një milje = 2000 hapa dhe 100 kalori të djegura
1 kilogram = 3500 kalori
Humbja e 1 kilogrami në një javë = 500 kalori në ditë
Ecni 10.000 hapa për të humbur 1 kilogram.

Sa shpesh duhet të ecni?
Kur të keni filluar, sigurohuni që ecni 15-20 minuta në ditë dhe tre herë në javë. Ju mund ta rritni gradualisht atë në 30-60 minuta në ditë.

Burimi: healthylivingteam
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 114 times, 1 visits today)
Top