Terça-feira, 9/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ja sa duhet të ecni për të HUMBUR pesh

Ja sa duhet të ecni për të HUMBUR pesh

Ja sa duhet të ecni për të HUMBUR peshë

Vendi dhe pesha e trupit luajnë një rol të madh në humbjen e peshës.
Nëse ecni me shpejtësi 4 milje në orë, do të jeni në gjendje të humbni 400 kalori.
Një mates hapash mund t’ju ndihmojë në humbjen e peshës duke bërë regjistrimin e numrit të hapave që bëni.

Sa hapa duhet të bëni për të humbur peshë?
Një milje = 2000 hapa dhe 100 kalori të djegura
1 kilogram = 3500 kalori
Humbja e 1 kilogrami në një javë = 500 kalori në ditë
Ecni 10.000 hapa për të humbur 1 kilogram.

Sa shpesh duhet të ecni?
Kur të keni filluar, sigurohuni që ecni 15-20 minuta në ditë dhe tre herë në javë. Ju mund ta rritni gradualisht atë në 30-60 minuta në ditë.

Burimi: healthylivingteam
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 100 times, 1 visits today)
Top