Sábado, 24/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ja pse nuk duhet ta shtrëngoni shumë rripin e pantallonave

Ja pse nuk duhet ta shtrëngoni shumë rripin e pantallonave

Një studim i ri i kryer nga ekspertët skocezë ka alarmuar se një rrip shumë i shtrënguar mund të shtojë acidin në ezofag dhe kjo do sjellë probleme të mëdha.

Studimi është kryer tek 24 vullnetarë, të cilët nuk kishin paraardhës me probleme gastrike.

Duke i analizuar me kujdes, u vu re se ata kishin një sasi të madhe acidi kur e shtrëngonin fort rripin e pantallonave.

“Ndryshe nga stomaku, që i reziston më tepër acidit, ezofagu dëmtohet. Kjo sjell djegie stomaku si dhe mund të çojë në kancer të grykës, nëse veprimi vazhdohet për një kohë të gjatë” – kanë thënë specialistët. Rreziku për këtë lloj kanceri është më i lartë tek personat mbi peshë.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Top