Sexta-feira, 1/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ja e vërteta befasuese e tamponëve dhe pecetave aromatike që të gjitha femrat duhet ta dinë

Ja e vërteta befasuese e tamponëve dhe pecetave aromatike që të gjitha femrat duhet ta dinë

Frika për të qenë sa më të pastër gjatë periodave është ajo që ndihmon në shitjen e produkteve si dushët vaginale dhe tampona dhe peceta aromatike .
I gjithë ky marketing të bën të pyesësh nëse kjo periudh është një problem i vërtetë që duhet mbajtur nën kontroll, por ekspertët thonë se nuk duhet të bini pre e këtij kurthi.

Arsyeja është: Produkte aromatike gjatë periudhës së ciklit dhe douchet vaginal nuk bëjnë asgjë vecse të irritojnë vaginën tuaj.

E rëndësishme : vagina juaj pastrohet vete. Të gjitha douchiet vaginal bëjnë që të ndryshojë niveli juaj natyral i pH , dhe me shumë gjasa ju çon drejt infeksioneve. Probleme te njëjta mund të lindin edhe kur përdorni pecetat aromatike ose tamponat.

“Unë nuk rekomandoj pads aromatike apo tampona,” thotë Mary Jane Minkin, M.D dhe mjeke obstetrike-gjinekologe. “Çdo substancë e huaj mund të jetë një alergjen ndaj indeve më të ndjeshme në trup”. Me fjalë të tjera, këto produkte mund t`ju japin një reagim të keq dhe kruarje në vaginë që te gjitha gratë e njohin si tmerr.

Përtej kruarjes, ato kimikate aromatike mund të çojnë në inflamacion dhe skuqje, thotë Minkin. Um, nuk i dua faleminderit. Dhe nëse një nga ato aroma reagon keq me pH-në tuaj natyrore, mund të jeni në rrugën drejt vaginozës bakteriale dhe infeksioneve të tjera, edhe pse, Minkin thotë se reaksionet alergjike janë më të zakonshme. Në mënyrë që të mbajë gjithçka të lumtur dhe të shëndetshëm, ajo rekomandon që t’i përmbahen produkteve të pandryshuara pa aroma dhe kimikate.

Ashtu si me çdo alergji, nuk do ta kuptoni derisa ta përjetoni vetë atë. Por pse rrezikoni? Vagina juaj nuk ka për qëllim të ketë erë si një kopsht livando, kështu që ju më mirë lëreni me aromën e vet.
Burimi: womenshealthmag/www.gatuajshendetshem,com/

(Visited 180 times, 1 visits today)