Quarta-feira’, 6/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ja çka ndodh çdo natë në Ramazan

Ja çka ndodh çdo natë në Ramazan

I Dërguari i Allahut, Muhammedi ﷺ ka thënë:
“Kur të vijë nata e parë e muajit të Ramazanit prangosen shejtanët dhe xhinët rebelë, mbyllen portat e zjarrit dhe nuk hapet asnjëra nga to, hapen portat e Xhenetit dhe nuk mbyllet asnjëra nga to, pastaj thërret një thirrës: ‘O ti që e do të mirën nxito, o ti që e do të keqen ndalo!’ Allahu liron njerëz nga zjarri, madje për çdo natë (të Ramazanit).”

[Këtë hadith e shënon Tirmidhiu, ndërsa Albani e cilëson si “hasen” (të mirë).]

(Visited 1,664 times, 1 visits today)