Quinta-feira, 4/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ja çka ndodh cdo natë kur jemi në gjumë

Ja çka ndodh cdo natë kur jemi në gjumë

“Çdo natë shpirti ynë del nga trupi, dhe çdo natë Engjëlli i vdekjes pyet Allahun:
“O Allah çka të bëjë me këtë (shpirtin e njeriut)?”
A dëshiron që të ia kthej atij përsëri? Apo ta mbajmë Ruh-in (shpirtin e tij)?
Dhe çdo natë Allahu i jep leje Engjëllit të vdekjes që të na lejojë të jetojmë edhe një ditë tjetër.”
Ndërsa ka prej atyre që nuk i lejohet t’i kthehet shpirti!
“Allahu ua merr shpirtrat atyre që u ka ardhur çasti i vdekjes dhe atyre që nuk kanë vdekur, por që janë në gjumë. Pastaj Ai ndal shpirtin e atij që i është caktuar vdekja, ndërsa të tjerëve ua lë deri në një kohë të caktuar. Me të vërtetë, këto janë shenja për njerëzit që mendojnë.”
(Ez-Zumer: 42)

(Visited 265 times, 1 visits today)
Top