Sexta-feira, 29/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ja cila eshte pesha idela per femrat.Si ta llogarsini ate dhe te vleresoni trupin tuaj

Ja cila eshte pesha idela per femrat.Si ta llogarsini ate dhe te vleresoni trupin tuaj

Ndërsa pesha e dëshiruar shpesh mund t’iu sëmurë, pesha ideale është ajo që trupi juaj ka nevojë për funksionuar siç duhet. Në këtë artikull do ta dini peshën tuaj ideale dhe si të llogarisni atë!

Disa profesionistë të shëndetësisë sugjerojnë se llogaritja e indeksit të masës trupore (BMI) është mënyra më e mirë për të vendosur nëse pesha juaj e trupit është ideale.

Për të llogaritur BMI tuaj, pjestoni peshën tuaj në kilogramë me lartësinë tuaj në katrorë.

BMI = pesha / lartësia në katror
Për shembull nëse peshoni 60 kg dhe jeni 1.65m, BMI juaj është si më poshtë:

BMI = 60 / (1.65 x 1.65) = 20.06

Pasi ta dini BMI-n tuaj, shihni këtë për të përcaktuar se ku ndodhet:
Nënpeshë: nën 18.5
Normal: mes 18.5 dhe 24.9
Mbipeshë: midis 25.0 dhe 29.9
Obezë: Më shumë se 30

Edhe pse kjo metodë ofron një pikënisje të mirë, BMI-ja juaj nuk mund të jetë gjithmonë masa më e saktë e peshës suaj ideale sepse madhësia, gjinia, yndyrnat, përbërja e muskujve, struktura e eshtrave dhe faktorët morfologjik.

Burimi: Drapbuzz
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 329 times, 1 visits today)
Top