Quinta-feira, 27/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ja çfarë ndodh nëse konsumoni ushqime të cilat i kanë “shkelur” insektet!Ja çfarë ndodh nëse konsumoni ushqime të cilat i kanë “shkelur” insektet!

Mund të ndodhë shpesh të konsumoni ushqime të cilat kanë qënë objekt ndalese për një ose më shumë insekte. Në fakt, a keni menduar ndonjëherë se çfarë bën një insekt, kur prek ushqimin tuaj?

Në një sondazh të kryer nga “Orkin personal”, 300 pjesëmarrës u pyetën se cili prej insekteve në vijim do t’i bënte ata të ndalonin konsumimin e ushqimit në restorant. Ata renditën:

Brejtësit
Kacabu
Mushkonja
Milingona
Të gjitha këto insekte janë tepër të rrezikshme për shëndetin tuaj. Ato transportojnë baktere dhe sëmundje ndërkohë që fluturojnë apo qëndrojnë mbi ushqimin tuaj. Insektet mund të transportojnë sëmundje të rënda ngjitëse, si: kolera, dizenteria dhe tifoja. Prandaj mjekët rekomandojnë që ta shmangni konsumimin e ushqimeve të prekura më parë nga insektet.

Burimi: /davidwolfe.com/shendeti+

(Visited 17 times, 1 visits today)
Top