Domingo, 13/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Islami ka pesë shtylla

Islami ka pesë shtylla

Islami ka pesë shtylla. Argument për këtë është fjala e Profetit (Paqja qoftë mbi të!):
“Islami ngrihet mbi pesë shtylla: Dëshmia se nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i dërguari i Tij, falja e namazit, dhënia e zekatit, kryerja e haxhit (peligrinazhit në Mekë) dhe agjërimi i muajit të Ramazanit.”
E transmeton Buhariu me nr 8 dhe Muslimi me nr 16.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Top