Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Inflamacionet (pezmatimet) e ndryshme në lëkurë dhe ndikimi Hixhames!

Inflamacionet (pezmatimet) e ndryshme në lëkurë dhe ndikimi Hixhames!

Inflamacionet (pezmatimet) e ndryshme në lëkurë dhe ndikimi Hixhames!

Ibn Abbas ka shënuar se Pejgamberi alejhi we selam ka thënë: “është i bekuar ai rob i cili e lëshon gjakun me anë të prerjes së lëkures. Kjo patron gjakun, qetson pezmatimet, dhe forcon të pamurit.”
[Transmeton Ebu Davudi; Hasen]

Inflamacione e ndryshme në lékurë shfaqen si rezultat i futjes se një agjenti të dëmshëm në organizëm, më pas aktivizohen qelizat të cilat janë përgjegjëse për mbrojtjen e sistemit imunitar në organizmit nga keto bakteri të dëmshme, të cilat po ashtu shërbejn si alarm për sinjalizimin e qelizave tjera për ti ftuar në ndihmë që ta luftojnë këtë agjent të huaj, një proces i till sjell deri tek grumbullimi i lëngjeve të dëmëshme në atê vend ku manifestohet me skuqja të lékures, edem( ajtje) kruarje e lekures, dhimbje, ndezje, temperatur, humbje e funksjonit në atë pjesë, nganjher shfaqen edhe puqrra të imta….Né raste të tilla hixhamja terheq lëngjët e grumbulluara në thëllsi të lëkures duke bërë detoksifikimin( pastrimin) e lekures nga këto substanca të dëmshme, rrit sistemin imunitar dhe më pas verehet një lehtësim dhe shërim i gjendjes së cekur mé lartê!

Përgatiti inf.Qendresa Paqarizi( certifikuar për Hixhame)

(Visited 283 times, 1 visits today)