Quinta-feira, 9/12/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ilaçi është i thjeshtë: Është i tëri në shprehitë tuaja të ngrënies

Ilaçi është i thjeshtë: Është i tëri në shprehitë tuaja të ngrënies

– Shumica e sëmundjeve janë të lidhura me zakonet e papërshtatshme dietike. Më konkretisht nga:
– Ngrënia e ushqimit në krye të një shujte paraprake të patretur plotësisht
– Të ushqyerit e papërmbajtur; më tepër dhe mbi sasinë që i nevojitet trupit
– Ngrënia e ushqimeve me vlera të pakta ushqyese, të ngadalshme për tretje
– Ngrënia e shujtave që përbëhen prej ushqimeve të lloj-llojshme dhe të ndërlikuara (mund të jetë duke iu referuar ushqimeve shumë të pasura)
– Kur kjo bëhet zakon i vazhdueshëm, shkakton lloje të shumta të sëmundjeve, të cilat në të vërtetë janë shumica e sëmundjeve me të cilat preken njerëzit.

Trajtimi më i mirë për dietë, është ngrënia e një sasie të matur, sipas nevojës, dhe mbajtja e një barazpeshe ndërmjet sasisë dhe cilësisë së ushqimit të marrë.

Sikur kjo këshillë të merrej parasysh, do të mënjanonte një numër të madh të sëmundjeve kronike të vuajtura nga njerëzit. Ilaçi është i thjeshtë: Është i tëri në shprehitë tuaja të ngrënies.

(Visited 113 times, 1 visits today)
Top