Segunda-feira, 17/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ilaç efektiv kundër gjëndjes së keqe shpirtërore, stresit dhe gjëndjes së keqe mendore

Ilaç efektiv kundër gjëndjes së keqe shpirtërore, stresit dhe gjëndjes së keqe mendore

Doktor Kemal thotë në librin e tij me titull (mjekësija e lashtë egjitjane), që sidri u përdorte në egjiptin e lashtë si ilaç efektiv kundër gjëndjes së keqe shpirtërore, stresit dhe gjëndjes së keqe mendore, po ashtu e përdornin dhe si ilaç kundër dhimbjes se kokës. Sidri në atë kohë quhej dhe me emra të tjerë si: arxh, zaxhzaxh, zafzuf, irdexh ndërsa mjekësija e sotme e njeh sidrin si (lotosi ose Ziziphus Spina-chsisti) dhe është nga grupi i familjes (rhamnccae).

Transmetohet në një hadith të cilin e kanë transmetuar gjashtë muhadithët (dijetarët e hadithit) dhe Ahmedi (Allahu i mëshiroftë) se i Dërguari i Allahut Muhamedi (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të) ka thënë: ” Lahuni me ujë, e sidër. Nuk asgjë më të mirë për larjen e kokës se lëngu i zier i sidrit. Thotë Imam Dhehebiu: Larja (bërja dush) me sidër i bën dobi kokës dhe largon temperaturën.

(Visited 112 times, 1 visits today)
Top