Quinta-feira, 9/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Iftari i madh, një iniciativë për tu prezantuar britanikëve islamin

Iftari i madh, një iniciativë për tu prezantuar britanikëve islamin

Iftari i madh, një iniciativë për tu prezantuar britanikëve islamin

Iftari i madh, është një iniciativë e disa myslimanëve që jetojnë në Britani, të cilët shtrojnë iftar për myslimanët e racave të ndryshme, por edhe për britanikët jomysliman.

Iftari i madh shtrohet në xhamitë e shumta të vendit, ku ftohen si myslimanët ashtu dhe fqinjët që jetojnë pranë xhamive nga jomyslimanët vendas.

Baronesha dhe ministrja e besimeve dhe komuniteteve, u shpreh se kjo iniciativë vjen në një kohë kur është bërë e domosdoshme shembja e imazheve të gabuara për njëri-tjetrin.
Sipas organizatorëve të iftarit të madh, qëllimi është që të arrihet tek sa më shumë njerëz. “Me tu njohur me thellë me fqinjët tanë, do ta kuptojmë më mirë njëri-tjetrin dhe kulturat nga vijmë” thanë ata. /a.online/