Quarta-feira’, 27/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Iblisi e vendos fronin e tij mbi ujë, pastaj i dërgon ushtritë e tij (nëpër tokë)

Iblisi e vendos fronin e tij mbi ujë, pastaj i dërgon ushtritë e tij (nëpër tokë)

I Dërguari (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) thotë: “Vërtetë, Iblisi e vendos fronin e tij mbi ujë, pastaj i dërgon ushtritë e tij (nëpër tokë). Më i afërti më të është ai që bën më së shumti trazira. Ndonjëri prej tyre i vjen dhe i thotë: “Kam bërë kështu e ashtu.” Iblisi i thotë: “S’paske bërë gjë!” Pastaj i vjen tjetri dhe i thotë: “Nuk iu kam ndarë njërit derisa e ndava me gruan e tij!” Atëherë, Iblisi e afron pranë vetes dhe i thotë: “Sa i mirë që je!”
(Sahih Muslim, 2813)