Sábado, 26/11/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

I tha shejh Shenkiti djalit vet

I tha shejh Shenkiti djalit vet

I tha shejh Shenkiti djalit vet:

O biri im përsërite Kur’anin e mos e haro, ty të pret një ceremoni festive për nder Ditën e Gjykimit e cila ceremoni nuk i ngjan ceremonive të kësaj bote, kujdes mos gabo se të është thënë ty ‘Lexo ngritu dhe recito.

Ulu me dijetarët me mendjen tënde, ulu me udhëheqsat me diturinë tënde, ulu me shokët me sjelljen tënde, ulu me familjen tënde me ngrohtësinë dhe ndjenjat tua, ulu me xhahilat me urtësinë tënde dhe bëhu që ulet pranë Allahut duke e përmend ate dhe ulu me veten duke e këshillu atë.

Mos u mërzit me të mirat e tua se nëse nuk ka në tokë kush ti vlerson dije se ka në qiell që i vlerson dhe u jep bereket.

Çdo gjë kur ndahet në dysh ajo pakohet pos (Lumturisë) e cila shtohet kur ajo ndahet me të tjerët…