Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

I Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të!) më porositi me dhjetë gjëra

I Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të!) më porositi me dhjetë gjëra

Nga udhëzimi i të Dërguarit të Allahut (paqja qoftë mbi të!) dhe elokuenca e tij:

Muadh ibn Xhebeli (Allahu qoftë i kënaqur me të!) tregon:
I Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të!) më porositi me dhjetë gjëra. Ai më tha:
1. Mos i bëj shirk Allahut, edhe nëse të vrasin ose të djegin!
2. Mos u sill keq me prindërit, edhe nëse të urdhërojnë të largohesh prej familjes dhe pasurisë tënde!
3. Mos e lë me qëllim pa e falur namazin farz, sepse kush e lë me qëllim pa falur namazin farz, nuk do ta ketë më mbrojtjen e Allahut!
4. Mos pi kurrë alkool, sepse alkooli është koka e të gjitha veprimeve të turpshme!
5. Mos iu afro kurrsesi mëkatit, sepse mëkati sjellë zemërimin e Allahut!
6. Mos u largo kurrsesi nga beteja, edhe nëse vdesin të gjithë!
7. Në qoftë se njerëzit i godet një sëmundje vdekjeprurëse dhe ti je në mesin e tyre, qëndro!
8. Shpenzo për familjen tënde nga pasuria jote!
9. Mos neglizho asnjëherë edukimin e tyre (familjes)!
10. Këshilloji t’ia frikën e Allahut!