Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

I Dërguari dhe Ushtrimet Fizike

I Dërguari dhe Ushtrimet Fizike

I Dërguari dhe Ushtrimet Fizike

Nga të gjitha dëshmitë, I dëguari i Allahut me termat e sotshëm mund të përshkruhet si një “ecës i palodhur”. Ebu Hureira njëherë tha: “ Nuk kam parë askënd të ecë më shpejt se ai, sikur toka t’i palosej nën këmbë. Para disa çastesh ishte këtu dhe pastaj atje. E kishim të vështirë të ruanim ritmin kur ecnim me të, edhe pse për të kjo ishte ecje normale.” Kur një shok iu ankua Profetit për faktin se ishte mbipeshë, Profeti a.s e këshilloi të ecte shpejt. Dobitë shëndetësore të ecjes janë të shumta për t’u listuar.

Zgjidhja jonë nuk duhet të jetë nisja e një diete të re. Përkundrazi, të përpiqemi të përshtatim zakonet të të ushqyerit më atë që mund të quhet “dieta profetike”. Nëse filloni të agjëroni, duke ngrënë ushqime më të mira në sasi më të pakët, shoqëruar kjo me ecjen me hap të shpejtë gjatë ditëve të punës, do të përjetoni një mirëqenie më të madhe fizike dhe shpirtërore. Por më e rëndësishmja është se do të ringjallni tre zakone të Profetit a.s.