Thursday, 17/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

I Dërguari alejhi selam ka porositur këto dy kaptina si preventivë por edhe si ilaçe efikaseI Dërguari alejhi selam ka porositur këto dy kaptina si preventivë por edhe si ilaçe efikase

I Dërguari i Allahut e ka përdorur leximin e Kur’anit dhe të lutjeve të veçanta, për sëmundjet të cilat ktyesisht nuk janë paraqitur me rrugë natyrore, siç janë për shembull, sihri ose hyrja e xhinit në ndonjë person. Madje, edhe vetë të Dërguarit të Allahut alejhi selam i kishte bërë sihr një hebre, siç transmeton gruaja e tij e ndershme, Aisheja dhe si ilaç, Allahu xh.sh. shpalli dy kaptina: El-Felek dhe En-Nas, dhe kështu i Dërguari alejhi selam ishte shëruar.
Pas kësaj, i Dërguari alejhi selam ka porositur këto dy kaptina si preventivë por edhe si ilaçe efikase në luftë kundër sihrit, xhinëve, magjisë e të ngjashme.