Quinta-feira, 15/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Hurmat ushqim i mrekullueshëm për shtatëzanet (gjatë lindjes dhe në pakësimin e dhimbjeve të lindjes)

Hurmat ushqim i mrekullueshëm për shtatëzanet (gjatë lindjes dhe në pakësimin e dhimbjeve të lindjes)

“E dhembja e mbështeti atë tek një peme hurme . Ajo tha; Ah sa mire do të ishte për mua të kisha vdekur para kësaj e të isha harruar qëmoti. E prej së poshtmi atë e thirri Xhebraili: Mos u mërzit Zoti yt bëri pranë teje një përrua. Shkunde hurmën se do të bien ty hurma të freskëta . Ti pra ha, pi e qetësohu.” [Mejrem:23-26]. 
Hurmat ndihmojnë gjatë lindjes dhe në pakësimin e dhimbjeve të lindjes.
Fryti i hurmës përmban lëndë që bëjnë tkurrjen e muskujve të mitrës dhe e ndihmojnë punën e tyre gjatë muajve të fundit të shtatzënisë duke lehtësuar dhimbjet dhe duke pakësuar gjakderdhjen.
Hurma përmban një përqindje të lartë sheqeri kryesisht glukoze, i cili është burimi kryesore i ushqimit të muskujve, e veçanërisht i muskujve të mitrës i cili luan rolin kryesore gjatë procesit të lindjes, duke shpenzuar mjaft energji.
Sot gjinekologët u japin grave shtatzëna lëngje me përqindje glukoze.
Përveç këtyre është një pastrues i mirë i zorrës së trashë dhe një stabilizues tensioni gjatë lindjes.

(Visited 138 times, 1 visits today)
Top