Sexta-feira, 18/10/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Hurmat janë ushqimi më i mirë për lehonat dhe ato që janë duke u dhënë gji fëmijëve

Hurmat janë ushqimi më i mirë për lehonat dhe ato që janë duke u dhënë gji fëmijëve

Transmetohet se i Dërguari i Allahut ka thënë: “Nëse ndokush nga ju është agjërueshëm le të bëjë iftar me hurma, në qoftë se nuk ka hurma, atëherë me ujë. Vërtet uji është pastrues.”

Merjemja, nëna e Isait a.s., i ka përdorur hurmat si ushqim të saj, kur ajo vuante nga dhimbjet e lindjes dhe gjatë kohës kur ishte lehonë. Tani, eksperimentet tregojnë se hurmat përmbajnë stimulues që fuqizojnë muskujt e uterusit në muajin e fundit të shtatzënisë. Kjo ndihmon në dilatacionin (zgjerimin) e uteruesit dhe në të njëjtën kohë zvogëlon gjakderdhjen pas një lindjeje në tjetrën. Dietikët konsiderojnë se hurmat janë ushqimi më i mirë për lehonat dhe ato që janë duke u dhënë gji fëmijëve. Kjo sepse, hurmat përmbajnë elemente që asistojnë në lehtësimin e depresionit te nënat dhe pasurojnë qumështin e nënës me të gjitha elementet e nevojshme për t’a bërë fëmijën të shëndoshë dhe rezistent ndaj sëmundjeve. I Dërguari, alejhi selam, ka veçuar rëndësinë e hurmave dhe ndikimin e tyre në rritje të fetusit dhe ka propozuar që t’i përdorin sidomos gratë, për shkaqet që u thanë më sipër.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Top