Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

HUMBJA E VETES

HUMBJA E VETES

“Rreziku më i madh në përgjithësi është humbja e vetes, ngase kjo gjë ndodh në një qetësi të madhe dhe sikur s’po ngjan asgjë, absolutisht.
Asnjë humbje tjetër nuk mund të ndodh me aq qetësi sikur humbja e vetes. Çdo humbje tjetër, me siguri se do ta vëresh” Kierkegaard

Për të mos humbur veten, aspiratat tua, shkëlqimin e shpirtit, specifikat, gjallërinë dhe për të mos u bërë dembelë karshi projekteve që duhet realizuar:
*ruaj kufinjtë tu dhe zgjohu .. pakujdesia ka ushtarë të heshtur, prej tyre:
-përzierja e ndjenjave negative
-deorganizimi, hutimi dhe ngurrimi
-adaptimi në lënien e punëve për nesër
-lënia pas dore e qëllimeve tua
-vetmia dhe mosangazhimi
-burime të ndryshme që ushqejnë demoralizimin (shoqëri, mjete, libër)
-mospasja në jetë e një inspiruesi, udhëzuesi.

Përktheu nga arabishtja: Agim Bekiri

(Visited 224 times, 1 visits today)