Terça-feira, 27/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Hoxhë Jakup Asipi dhe gazetarja gjermane…

Hoxhë Jakup Asipi dhe gazetarja gjermane…

 

Një gazetare e Gjermanisë e pyeti Jakup Asipin: “A ka mundësi me na tregu sa refugjatë të Kosovës i keni në fshat (Sllupçan)?”
Iu përgjigj hoxha: “I kemi 4000!”
E pyeti sërish: “Po sa banorë jeni në fshat?”
Iu përgjigj: “Jemi 4000 banorë + i kemi 4000 refugjatë!”
E pyeti sërish: “Esi po jetoni?” –
Iu përgjigj: “Po jetojmë ashtu si ju nuk e dini! Jeni 80 milionë banorë në Gjermani, sjellni edhe 80 milionë, e dini çka bëhet!” –
Ajo ia ktheu sërish: “Po gjermanët atëherë e prishin Gjermaninë!”
Ia ktheu hoxha: “Juve ju duhen 1000 vjet deri të arrini në nivelin e kulturës, civilizimit dhe ngritjes si xhemati im. E jo “si ta kesh veturën e mirë je i ngritur”!
Ia ktheu për herë të fundit gazetarja: “E qysh po jetoni?” – iu përgjigj hoxha përfundimisht: “Po jetojmë në bazë të dy fjalëve: “Ushqimi i njërit bën për dy veta!” (Hadith Profetik)
Ajo tha unë nuk kuptova asgjë ! Hoxha i tha kalo këndej(në Islam) gjërat do t’i kesh më të qarta.

(Visited 266 times, 1 visits today)