Segunda-feira, 1/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

HIJA …

HIJA …

HIJA …

Dijetaret kane thene se hija është dy llojesh:

1 – Hije negative, të cilën e përmend Zoti në Kuran: ”Shkoni drejt një hijeje me tri kolona (tymi të Xhehenemit), e cila nuk bën hije (freskuese) dhe as nga flaka nuk të shpëton”! (Murselat 30-31)

2 – Hije pozitive, e cila është hija e xhenetit. Zoti i Madhëruar thotë në Kuran: ”Ata do të qëndrojnë në mes të lotusve pa gjemba dhe bananeve të mbushura me fruta, nën hije të gjera, pranë një uji rrjedhës..” (Vakia 28-1)

Xheneti është i gjithi hije, pa diell djegës dhe përvëlues. Ti E ke në dorë të zgjedhësh hijen që dëshiron.

Allahu na meshirofte me hije te xhennetit!

(Visited 105 times, 1 visits today)
Top