Sábado, 22/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Hepatiti

Hepatiti

Hepatiti:

Në vendin tonë ka rreth 320 mijë deri në 480 mijë bartës kronikë të hepatiti B. Këta të fundit janë persona që edhe ne mungesë të sëmundjes përmbajnë agjentin infektiv dhe mund t’ua transmetojnë të tjerëve. Sipas specialistëve, do të thotë se potenciali i të sëmurëve nga kjo sëmundje mund të jetë shumë i madh nëse nuk merren masa mbrojtëse. “Në vendin tonë ka çdo vit rreth 2 mijë persona të prekur nga hepatiti B”,- bëjnë të ditur specialistët. Ndërkohë specialistët pohojnë se hepatit B në shumicën e rasteve shërohet por ndonjëherë bëhet kronike duke u transformuar në hepatit kronike apo tumor në melçi.

(Visited 136 times, 1 visits today)
Top