Terça-feira, 14/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Hedhja e kupave (hixhami) nënkupton nxerrjen e gjakut të keq

Hedhja e kupave (hixhami) nënkupton nxerrjen e gjakut të keq

A e ka përdorur ndonjëherë I Dërguari i All-llahut s.a.v.s hedhjen e kupave (hixhamin) si masë terapeutike, për shërimin e kokë dhimbjes?

Hedhja e kupave (hixhami) nënkupton nxerrjen e gjakut të keq i cili gjendet nën lëkurën e trupit të njeriut, ky process është një trajtim mjeksor. Është treguar prej Ibn Abbasit r.a. se I Dërguari i All-llahut s.a.v.s ka thenë: “Shërimi është në tri gjëra: lëshimi i gjakut përmes prerjes së lëkurës pas hedhjes së kupave (hixhami), të ushqyerit me mjaltë, dhe djegia e lëkurës për shërim (kauterizimi me zjarr), por djegien e lëkurës (kauterizimin) ia ndaloj Ummetit tim” (Transmeton Buhariu).

 

(Visited 269 times, 1 visits today)
Top